Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

EMOCIJE - TAJNA U VREMENSKIM HRONIKAMA
 
Vesna Mihajlović


U ovom univerzumu postoje i neki koji tek trebaju da otkriju ljudske emocije. Kad posjećujete neke drevne zemlje i posmatrate nešto što je stvoreno u drugim vremenima i na drugim mjestima, možete osjetiti frekvencije i vibracije koje su karakteristične za ta mjesta. Vi znate da tu postoje ključevi a vi znate da tu postoje i poruke koje govore da je unutar toga nešto zaključano, nešto što je nekada postojalo i što će opet izbiti na površinu. Na isti takav način, ljudska bića imaju nešto što je skriveno unutar njih što je vema dragocjeno za evoluciju univerzuma. Mi ćemo nazvati te podatke kodovima i glavnim brojevima: geometrijske formule svjetlosti koje su integralni dio ponovnog stvaranja i nastanka životih oblika u cijelom ovom univerzumu.

Ljudska bića su skrivena i zaboravljena u antikvitetima vremena sve od kada je njihova DNA bila preuređena, jer u dalekoj prošlosti vremenskih hronika ta vrsta je živjela i vibrirala mnogo drugačije. Ta vremena su zaboravljena ili su uskladištena od strane nekih. Kao sto smo rekli, vi se nalazite u jednom karantinu, skoro kao da se nalazite u vremenskim tamnicama toliko dugo da kod pojave novih era oni su zaboravili da ste vi još uvijek ovdje.

Međutim, postoje i oni koji to nisu zaboravili. Oni su vas poslali u misiju da promijenite sve ovo: da vratite memoriju i da ponovo povratite vrijednost ljudske egzistencije nazad do prvih linija kreacije. Vi ste potrebni zato što vi nosite u sebi nešto o čemu mnoge druge vrste nemaju pojma: emocije. Isto kao što vi trebate da radite zajedno kako bi doveli svoje 'Ja' do cjelokupnosti bogatstva svog multidimenzionalnog bića, postoje i oni koji se trude da katapultiraju cijeli ovaj univerzum u jednu novu oktavu - posezanje za jednom novom teritorijom i njeno stvaranje.

Čuvari vremena znaju gdje su ti podaci zaključani i vi ste pronađeni; vi ste izabrani da ih iznesete na svjetlost. Mi smo došli naprijed - ili nazad iz našeg vremenskog perioda - kako bi pomogli onima od vas koji se nalaze u misiji otključavanje anala ljudske DNA. Mi smo ovdje kako bi vam pomogli da ih preuredite unutar vašeg vlastitog bića a onda da postanete dio Žive Biblioteke.

Kao što smo napomenuli, ono što se sada dešava na Zemlji imaće uticaja na stvari na mnogim drugim mjestima. U ovo vrijeme ovdje šalje se energija da bi se preusmjerile i uskladile određene univerzalne sile i tako dovele ovaj univerzum do jedne simultane svjesnosti o svom identitetu. On što je na Zemlji, slično je nekoj tajni davno zaključanoj u vremenskim hronikama a to ima veze i sa emocijama. U tom daru od emocija, postoji jedna dragocjenost i bogatstvo; tu postoji i jedna nevjerovatna sposobnost transcedentiranja mnogih različitih realnosti, kretanja kroz mnogobrojna različita stanja svjesnosti i njihovog doživljavanja. Emocija dozvoljava određenim energijama da se spoje, stope, vežu, i udruže u shvatanju samih sebe. Bez emocija, to ne bi bilo moguće.

U ovom univerzumu postoje i neki koji su veoma stari i koji dobro znaju kakvo je ovo mjesto. Oni rade eonima. Oni su pradavne strarješine čak i ovog našeg sistema i veoma su poštovani kao veličanstveno mudri muškarci i žene, prema vašim pojmovima, mada oni nisu ni muškarci ni žene. Oni se smatraju Čuvarima Egzistencije u ovom sistemu. To su oni koji omogućavaju kretanje i upravljaju sistemima isto kao što kapetani upravljaju brodovima. Oni navode ovaj univerzum na njegov pravi kurs; to je njihov posao. Isto kao što i vi imate svoje poslove, njihov posao je da upravljaju ovim univerzumom na njegovom putu prema otkrićima. Oni su otkrili uz pomoć svog vlastitog učenja i pustolovina da se moraju povezati sa drugim univerzumima.

Postoji jedan plan da se energija katapultira i tako pošalje do novih doživljaja. U ovo vrijeme, Zemlja i određen broj drugih sistema gdje vi istovremeno egzistirate, postaje instrument u ponovnoj pojavi emocija, s ciljem spoznavanja svih identiteta i njihovog sažimanja u jedan. Ti univerzumi otkrivaju šta oni mogu činiti zbližavajući se i ispreplićući isto kao što i vi otkrivate šta sami možete postati. Ne postoji nikakva prekoncipirana ideja o tome šta će se desiti. To je jedna nova teritorija.

Emocija je ključ za sve ovo. Kao ljudskom biću, vama emocije trebaju da bi se povezali sa onim duhovnim dijelom samih sebe. Emocija je od nepresudne važnosti da bi se razumjela duhovnost jer emocija proizvodi osjećaj. Mentalno tijelo i fizičko tijelo su veoma usko povezani isto kao i emocionalno tijelo i spritualno tijelo. Spiritualno tijelo je, naravno, tijelo koje postoji izvan svih fizičkih ograničenja. Vama su emocije potrebne kako bi spoznali ono što nije fizičke prirode, a to je i razlog zašto su emocije toliko kontrolisane na ovoj planeti. Vama je dozvoljeno veoma malo emocionalnog prostora i podstiću vas da se stalno osjećate nemoćno i prestrašeno.

Mnogi od vas ne žele da idu izvan tih emocionalnih barijera i kroz vaše lične granice zato što bi to moglo biti bolno. Vi bi voljeli da možete samo reći "abrakadabra" i da one sve odu. Bol vam donosi osjećanja. Ukoliko ne možete osjećati na neki drugi način, ponekad, da bi zarobili vašu pažnju kao jedan tvrdoglav čovjek, vi možete sami stvarati bol kako bi si pokazali sav onaj opseg vaših sposobnosti i kako bi doveli sebe ponovo u život. Na taj način, vi možete osjetiti svo bogatstvo življenja.

Većina ljudi se boji svog emocionalnog ili osjećajnog centra; oni se boje da osjećaju. Vjerujte svojim osjećanjima bez obzira na to kakva su ona. Vjerujte da vas ona vode ka nečemu i da način na koji se osjećate može da vas dovede do neke spoznaje. Svi vi želite da učestvujete u životu a istovremeno i da ne budete u njemu. Kažete, "Pustite me samo da budem ovdje i da budem jedna moćna osoba, ali ja ne želim da osjećam niti da remnogo učestvujem zato što to previše boli, pa onda padam u krizu. Ja ne vjerujem životu."

Kad se ne plašite osjećanja, kad prevaziđete svoje presuđivanje i kad dozvolite sebi da osjećate na sve one načine na koje osjećate, napravićete jedan ogroman korak naprijed zato što ćete biti u stanju da putujete na tim osjećanjima u druge realitete. Neki od vas se boje da osjećaju i da učestvuju u ovoj realnosti; a kamo li da putuju u neke druge, a to je zato što vi ne vjerujete svojim osjećanjima. Ako želite da ubrzate svoj razvoj, zaronite u nešto što vam donosi osjećanja. Prestanite zaobilaziti tu stvar tako da bi mogli misliti da držite stvari pod kontrolom. Zaronite u centar svega toga, pa onda vidite da li držite sve pod svojom kontrolom.

Ne radi se o tome da vi ne znate kako da osjećate, radi se o tome da se vi bojite vaših osjećanja. Kad ih imate vi ne znate šta da radite s njima. Ona u vama stvaraju jedan utisak bespomoćnosti, tako da vi u nekom smislu vežete ta osjećanja s onim: "Oh, ne, ja sam to upropastio." Vi imate jedno ograničenje u vašem sistemu vjerovanja a to je da kad se nešto pojavi što je emocionalno i što vam nanosi bol ili izaziva ljutinu, onda to nije dobro. Sada je vrijeme da prestanete da se šunjate na vrhovima prstiju oko nekih stvari kako bi izbjegli svoje emocije.

Ljutnja ima svoju svrhu. Svi vi bi željeli da završite s tim: vi želite to da sakrijete pod tepih i odnosite se prema tome kao da to nije dobro. Ponašate se kao da se tu radi o nekom trulom povrću, izbacujete ga napolje i zakopavate u baštu iza kuće kao da ono nema nikavu svrhu. Mi naglašavamo da postoji svrha u strahu i svrha u ljutnji. Ukoliko bi dozvolili sebi da izrazite i iskusite vaše strahove, što može dovesti i do pojave ljutnje, onda bi naučili nešto. Oni od vas koji očajno pokušavaju da izbjegnu strah i ljutnju, i koji se stvarno boje tih osjećanja, imaju nešto veoma veliko da nauče uz pomoć tih emocija. One su sredstvo koje vas može ponjeti izvan granica vašeg ličnog identiteta i ponašanja, a vi se jednostavno bojite da doživite tako nešto.

Vecinu vremena, sve sto vi zelite to je da budete prihvaceni. Vi imate osjecaj da vas niko nece voljeti ako radite odredene stvari ili se osjećate na određeni način, tako vi sebi ne dozvoljave da imate neka određena osjećanja. To je ono odakle dolazi ljutnja. Ljutnja se nalazi u vama zato što sudite o tome šta možete a šta ne možete raditi. Ukoliko ne dozvolite sebi da osjećate, onda ne možete učiti. Osjećanja vas povezuju sa životom.

Osjećanja kod ljudskih bića služe različitim svrhama. Mi savjetujemo sve vas da vjerujete, da kultivišete i da se oslanjate na svoja osjećanja. Razumite to da su vaša osjećanja vozna karta za putovanja u multidimenzionalne realitete, gdje ćete morati ići ukoliko želite stvarno ozbiljno da učestvujete u ovoj igri. U multidimenzionalnim realnostima, vi učite da održite i usmjeravate mnoge različite verzije sebe, odjednom. Osjećanja vas mogu odvesti na ta mjesta, pogotovo ona osjećanja kojima vjerujete. Mnogi od vas su veoma sumnjičavi u svoja osjećanja i pokušavate ih kontrolisati. Vi ne dozvoljavate određenim osjećanjima da izađu na površinu, ili ih prosuđujete kad se ona pojave umjesto da posmatrate gdje vas ona vode i šta za vas čine.

Back