Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
   
 

SMRT Rudolfa Štajnera
 

Saturn u sazvežđu Vaga prolazi kroz natalni AS.  

Sideralna mapa smrti Rudolfa Steinera, 30. marta 1925. u 10:25 u Dornahu-Švajcarska - Saturn čini korak u smeru kazaljke na satu.

1922

"Adolf Hitler se bunio protiv Rudolfa Steinera na ranim političkim sastancima nacističke partije i optuživao ga je da je ratni zločinac direktno odgovoran za neuspeh Schlieffen-novog plana i za posledični poraz Nemačke u Prvom svetskom ratu. Rudolf Štajner je bio lični prijatelj generala Helmuta fon Moltkea, a Hitler ga je optužio da koristi moći crne magije da poremeti mentalnu ravnotežu vrhovnog načelnika vojske u kritičnom periodu nemačke invazije na Belgiju i Francusku 1914. godine.

Hitlerovi lični razlozi zbog kojih je želeo da ukloni Štajnera bili su mnogo zlokobniji. Dietrich Eckart je identifikovao Rudolfa Steinera kao centralnu figuru u ogromnom krugu iniciranih u Gral, koji je otkrio satansku prirodu Grupe Thule i posmatrao sve njene sastanke i rituale inicijacije sa astralne ravni. Eckart je bio uveren da ništa nije izbeglo Steinerovoj okultnoj moći. A pošto Štajner nije skrivao svoju nameru da upozori Nemačku na tajne ciljeve nacističke stranke, stavljen je na vrh spiska žrtava koje bi atentatori Thule morali odmah da likvidiraju.

Plan je bio da se Steiner ubije u vozu na stanici u Minhenu, gde su dva šaržera kratko isečene puške trebalo da se isprazne izbliza u njegovo lice.

Rudolf Štajner je stigao na železničku stanicu da bi uhvatio podnevni voz za Bazel. Kasnije je priznao da je znao da će tog jutra pokušati da ga ubiju, ali da je odbio da otkaže putovanje, jer je na napad upozoren samo preko svojih okultnih moći. Prema njegovom moralnom kodeksu, pokušaj da se okultnim metodama izbegnu događaji bila je crna magija. Iz tog razloga nije preduzeo nikakve mere predostrožnosti da se zaštiti.

Štajner bi se tog jutra 1922. godine sunovratio do brze i krvave smrti da nije bio pravovremenog dolaska Valtera Johannesa Steina i nekih njegovih saradnika. Stein je imao insajdera u Thule Gesellschaft i znao je sve detalje o atentatu. Sad se Rudolf Štajner osećao opravdanim da ode što je pre moguće, a prijatelji su ga okružili sa svih strana dok je žurio iz stanice. Te iste noći su ga odveli u Švajcarsku i nikada više nije kročio u Minhen ".

Iz knjige "Hitler zavera tame" Trevor Rejvenskroft

Iz inicijative teologa, sveštenika i studenata teologije, nastaje grupa oko Friedricha Rittelmeiera, koji je 1922. godine osnovao Zajednicu hrišćana kao pokret za versku obnovu.

1923

Požar podmetnut na Badnje veče pred Nove godine 1922/1923 uništava Goetheanum. Požar je manifestacija sve većeg protivljenja i zahteva da se oblici Antropozofskog društva iz 1912/13 (sa oko 3.000 članova) prilagode sve širem međunarodnom pokretu kojem se već pridružio 12.000 članova. Rudolf Steiner radi na formiranju nezavisnih antropozofskih društava u svakoj zemlji. Za sledeći Božić sve one će formirati internacinalno društvo. Donosi se odluka o obnovi Goetheanuma. Za drugu zgradu Goetheanuma, ovog puta od betona (zgrada završena 1928. godine), Rudolf Steiner može da izvede samo spoljni model.

Posao, umetnička predstavljanja i konferencije nastavljaju se kao i pre, ali sada u stolarskoj radionici, blizu ruševina nesreće.

1924

Rudolf Štajner razboleva se na jesen i nikada neće napustiti svoj krevet. Naglo prestaje sa predavačkom aktivnošću, koja se izuzetno uvećala. Na bolesničkom krevetu nastavlja da piše svoju autobiografiju Kurs mog života. Kao zajedničko delo sa dr Itom Vegman, piše knjigu Osnovi za širenje umetnosti lečenja.

Pomoću "otvorenih" pisama i "misli vodilja" redovno se obraća članovima Antropozofskog društva, dajući im podsticaj za duhovno produbljivanje njihovog rada.

1925

30. marta 1925. godine Rudolf Štajner umro je u Dormahu, blizu Bazela.

Izvor:

https://vvv.goetheanum.org/1912-1923-Fundacion-de-la-Sociedad-Antroposofica.123.0.html?&L=3

Tekst iz:

https://lacocineradematrixvk.wordpress.com/2016/04/17/1925-64-anos-muerte-de-r-steiner-saturno-en-la-constelacion-de-libra-pasa-por-el-as-natal/Back

Prevod sa španskog

Mr Đorđe Savić

Pančevo, 2021